Enquete over ideeën voor Kagerzoom

De gemeente Teylingen heeft een enquete online gezet om te peilen welke wensen en ideeën er leven rond het gebied Kagerzoom (golfbaan, Broek-en-Simontjesweiland, Strengen en Tengnagel) en de omliggende polders.

Waarom deze enquete?
Teylingen heeft de grond van Kagerzoom onlangs aangekocht van de provincie. Zij doen nu ook het dagelijks beheer (prullenbakken, maaien etc). De gemeente heeft een budget beschikbaar voor onderhoud en ontwikkeling van het gebied in de komende jaren.
In het kader van project Leidse Ommelanden streeft men in de regio naar een versterking van de verbinding tussen stad en platteland, via diverse groene routes.

Eind 2016 wil men een plan gereed hebben voor de ontwikkeling van natuur- en recreatiemogelijkheden in dit gebied. Doelstelling is om het leef- en verblijfsklimaat voor inwoners te versterken en de gemeente aantrekkelijker te maken voor recreanten en toeristen.

In Teylingen zijn velen de protesten tegen een jachthaven in de Broek-en-Simontjespolder (2010) nog niet vergeten. In 2015 heeft de Vogelgroep Merenwijk extra aandacht voor de natuur in het bestemmingsplan voor de Strengen weten te realiseren.

Projectleider Bart van Dijk realiseert zich dat veel Merenwijkers grote waarde aan dit gebied hechten. Hij streeft naar een goede balans van natuur en recreatie. Met een online enquete wil hij peilen welke wensen en ideeën er leven rond het gebied.

Wat zijn de meningen zoal?
Stichting Broek-en-Simontjespolder wil het laatste stuk van de historische polder intact houden als belangrijk ommetjesgebied voor een grote groep Merenwijkers. Boer Theo Warmerdam wil het weiland in de Broek-en-Simontjespolder graag blijven gebruiken. Het is belangrijk voor de continuiteit van zijn bedrijfsvoering.

Vogelwerkgroep Merenwijk onderstreept het unieke karakter van het moerasgebied op de Strengen, waar een grote diversiteit aan vogels leeft en broedt. Diverse betrokkenen geven aan dat de recreatieve druk op de Strengen afgelopen jaren al zo hoog is dat de natuur moeite heeft om te herstellen. Zij vragen met name voor dit gebied om een goede scheiding tussen recreatie (het strandje) en natuur.

Golfclub Kagerzoom heeft mogelijk belangstelling om het weiland over te nemen om de golfbaan te kunnen uitbreiden. De Warmondse IJsclub beschrijft op haar website de wens om op hun terrein een skeelerbaan aan te leggen.

Uw mening telt!
Voelt u zich betrokken bij Kagerzoom? Vul dan de enquete in.
Invullen is mogelijk tot 22 september.
De enquête bestaat uit 10 vragen en invullen duurt circa 10 minuten.

Meer lezen?
Meer informatie van de gemeente Teylingen over deze enquete
Vogelgroep Merenwijk geeft meer informatie over de natuur op de Strengen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Enquete over ideeën voor Kagerzoom

  1. Begrijp ik het goed: dat de belanghebbende organisaties inzage hebben in de opbrengst van deze enquête? Dat zou een groot goed zijn, een voorbeeld dat vaker gevolgd mag worden.

  2. Mohammed ibrahim. zegt:

    Er wordt overal al zo veel natuur verwijderd en waarvoor? Om met de auto 2 minuutjes sneller te zijn of om er extra geld uit te halen?

    Zonde de natuur geeft ons zuurstof en extra wegen en of terrasjes nemen je dat juist af, laat zoals het is en laat ons lekker genieten van 1 van de laatste stukjes natuur in Leiden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s